Nieuws en initiatieven overzicht

Nieuws en initiatieven

 • Helpt u basisschoolleerlingen mee om klein elektronisch afval in te zamelen?

  Laat het tussen 20 maart en 13 april gemakkelijk en gratis bij u thuis ophalen

  Tien basisscholen uit de gemeenten Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en Vijfheerenlanden doen van 20 maart tot en met 13 april 2023 mee aan de E-waste Race. Een wedstrijd waarbij leerlingen in vier weken zoveel mogelijk klein elektronisch afval inzamelen, dat hergebruikt of gerecycled kan worden. In Molenlanden doen De School met de Bijbel en CBS Eben-Haëzer mee aan het project.

 • Excursie raadsleden naar Betuwewind

  Op 17 februari gingen raadsleden van de gemeenten Molenlanden en Gorinchem op bezoek bij een windproject van Betuwewind in Deil. Op locatie kregen zij een presentatie van deze energiecoöperatie over de wijze waarop zij lokaal eigendom hebben vormgegeven. Daarna gaf een expert van het Nationaal Programma RES meer uitleg over de verschillende vormen van participatie en lokaal eigendom die mogelijk zijn voor windparken.

 • Kleurwedstrijd Waardlanden tijdens Week van de afvalhelden (6 t/m 12 maart)

  Bij wind en regen, ‘s nachts en op feestdagen, in tijden van crisis: het werk van de AfvalHelden gaat altijd door. Daarom doet Waardlanden van 6 tot en met 12 maart mee aan de Week van de AfvalHelden. Dé week om alle mannen en vrouwen die werken in de afvalbranche extra aandacht te geven. Een van de acties is een kleurwedstrijd. Iedereen die meedoet, kan zo zijn waardering laten zien.

 • Scholen in Molenlanden doen mee met E-waste race

  Van 20 maart t/m 13 april organiseert Molenlanden in samenwerking met Reinigingsdienst Waardlanden, gemeente Vijfheerenlanden, gemeente Hardinxveld-Giessendam en gemeente Gorinchem de E-waste Race Waardlanden (ondersteund door Weee Nederland en Stichting Open).