Helpt u basisschoolleerlingen mee om klein elektronisch afval in te zamelen?

U kunt helpen!

Woont u in de buurt van deze deelnemende scholen? Dan kunt u tussen 20 maart en 13 april gemakkelijk en gratis uw klein elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten waar een batterij in zit of een snoer aan hangt. Denk hierbij aan een oude mobiele telefoon, toetsenbord, kapotte waterkoker, maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste en mogen dus niet worden ingeleverd.

Als u uw klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig. De E-waste Race maakt het u gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij u thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde E-waste. De school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje!

Strijd tussen tien basisscholen

De twee scholen in Molenlanden strijden tegen acht andere scholen. In de gemeente Gorinchem doen CBS Samen Onderweg en Daltonschool de Poorter mee aan de wedstrijd. Rehobothschool, De Driemaster (locatie Tonneband) en IKC Merwede nemen deel in Hardinxveld-Giessendam. En in Vijfheerenlanden maken De Vlindertuin, Hobbitstee en CBS Klim Op zich op voor de strijd.