Energiefixers

Algemeen

In Molenlanden maken we het voor inwoners met een lager inkomen en met een woning met energielabel C tot en met G makkelijk om kleine, energiebesparende maatregelen te nemen. Met de stijgende energieprijzen is dat mooi meegenomen, want de energierekening wordt op deze manier lager en het wooncomfort wordt groter.

Speciaal voor inwoners met een lager inkomen en hoge energiekosten

De gemeente zet daarom verschillende teams van energiefixers in die de inwoners gaan helpen. Energiefixers zijn deskundigen die direct kleine, energiebesparende maatregelen in een woonhuis aanbrengen. Zij weten hoe de energiebesparende producten geïnstalleerd moeten worden, zodat je als bewoner daar direct profijt van hebt.

De maatregelen die de energiefixers nemen, kosten u niets.

De gemeente Molenlanden heeft zowel het Regionaal Energie Loket als Sobolt gevraagd deze acties uit te voeren. 

Lees hieronder meer over de energiefixers in Molenlanden.

Hoe vraag je een huisbezoek van een energiefixer aan?

Je ontvangt een brief van de gemeente, waarin staat hoe je een afspraak maakt. Het maakt niet uit of dit een eigen huis of een huurwoning is. Door je huis aan te melden doe je al aan energiefixers mee. In de brief en/of folder staat hoe je dat doet. Na je aanmelding ontvang je ter bevestiging van de energiefixers een mailtje. Zij nemen daarna zo snel mogelijk contact via e-mail of telefoon met je op om een afspraak te maken.

Woon je in Ottoland-dorp, Brandwijk-dorp of Nieuw-Lekkerland-Middelweg?

Dan maak je een afspraak met de energiefixers van het Regionaal EnergieLoket. Klik de onderstaande link om je huis aan te melden.

Heb je vragen over de energiefixers?
Lees dan verder op https://regionaalenergieloket.nl/molenlanden/aan-de-slag/acties-en-initiatieven/energiefixer of neem contact op met het Regionaal Energieloket door een email te sturen naar projecten@regionaalenergieloket.nl of bel naar 088 525 4110.

Woon je in Arkel-dorp, Dijkgebied-Langerak of Langerak-dorp?

Dan maak je een afspraak met de energiefixers van Sobolt. Klik de onderstaande link om je huis aan te melden.

Heb je vragen over de energiefixers?
Lees dan verder op https://www.sobolt.com/wp-content/uploads/2023/05/Factsheet-Energieklus-Fix-05-2023.pdf of neem contact op met Sobolt door een email te sturen naar service@energieklus.nl of bel/Whatsapp naar 010 899 55 10.

Hoe werkt een huisbezoek van de energiefixer?

De energiefixers komen op afspraak bij je thuis en nemen zelf hun gereedschap en handige producten mee. Daarna kijken ze in overleg met je welke energiebesparende maatregelen voor jouw huis het beste zijn. Ze installeren bijvoorbeeld radiatorfolie, tochtstrips en/of stellen jouw centrale verwarming (cv) slimmer in. Zo heb je minder energie nodig om je huis warm te krijgen. En zo houdt jouw huis de warmte langer vast. Dat scheelt in je portemonnee en het is ook nog eens helemaal gratis! Je hoeft zelf niets te doen. Het bezoek duurt ongeveer 1,5 uur.

Gratis voor jou!

De energiefixers voeren met energiebesparende producten verschillende klussen uit. Deze kosten worden betaald door de gemeente Molenlanden, het kost je dus écht niets! Ook het bezoek van de energiefixer is voor jou gratis.

Let wel! Elk huis is anders, maar dit zijn de meest voorkomende maatregelen die de energiefixers uitvoeren:

 • Reflecterend folie achter radiatoren.
 • Ventilatoren onder de radiator (warmte wordt sneller en beter verspreid).
 • Tochtstrips die de kieren dichten.
 • De cv slimmer instellen.
 • Koppelstukjes en/of filters waarmee je water bespaart.
 • Aan-uit stekkerdozen en schakelaars.

Is aanmelden de moeite waard?

Ja, want de energiefixers helpen je gratis, je bespaart meteen op je energiekosten en je wooncomfort wordt groter. Je hoeft niks zelf te doen en je bepaalt zelf in overleg met de energiefixers welke maatregelen genomen worden.

Wat krijgt u allemaal?

 • Gratis advies en producten.
 • Service door vakmensen.
 • Alles wordt je uit handen genomen.
 • Lagere energierekening.
 • Comfortabeler wonen.

Woon je in een andere wijk?

De energiefixers beginnen in de buurten Ottoland-dorp, Brandwijk-dorp, Nieuw-Lekkerland-Middelweg, Arkel-dorp, Dijkgebied-Langerak en Langerak-dorp. Andere wijken volgen later. Meer hierover lees u in de nieuwsbrief en via de social mediakanalen van de gemeente. 

Heb je andere vragen of wil je meer weten?

Neem contact op met de gemeente via energiehulp@jouwgemeente.nl of bel naar 088 75 15 000.