Energiebesparings Abonnement

Algemeen

Het Energiebesparingsabonnement (EBAB) van Gemeente Molenlanden: alle mogelijkheden en voordelen op een rij.

Energie en geld besparen met EBAB, wat kan dat voor jou betekenen?

Gemeente Molenlanden doet er alles aan om het verduurzamen van jouw woning aantrekkelijk én mogelijk te maken. Ben jij woningeigenaar en wil je starten met verduurzamen, zonder dat je maandelijks meer gaat betalen? Het EnergieBesparingsABonnement kan jou daarbij helpen als jij woningeigenaar bent en al snel wilt starten met verduurzamen. EBAB is een initiatief van Gemeente Molenlanden.

GRATIS en vrijblijvend intakegesprek

Heeft jouw eigen woning energielabel C, D, E, F of G en denk je na om op korte termijn een investering te doen om je woning te verduurzamen? Meld je dan hieronder aan voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek. De adviseur belt je en neemt alle mogelijkheden met je door. Samen beoordelen jullie of het EBAB geschikt voor jouw situatie is.

Jouw voordelen
• Een duurzaam initiatief van Gemeente Molenlanden om het energieverbruik drastisch te verlagen en minder afhankelijk te zijn van de grillige energiemarkt
• Je verduurzaamt je woning, dat is goed voor ons milieu en klimaat
• Gemeente Molenlanden betaalt mee
• Je gaat niet meer maandlasten betalen
• Het beste en onafhankelijke advies

Deze mogelijkheden heb je binnen EBAB:

- Module Advies- en offertebegeleiding
Deze module is standaard. De onafhankelijke adviseur komt bij jou thuis om alle mogelijke verbeteringen en aanpassingen voor de verduurzaming van jouw woning te bekijken. Je krijgt een rapport met de bevindingen en een berekening welke investering je kunt doen. Natuurlijk geeft de adviseur je ook een berekening van de energiebesparingen die dat oplevert. Als je aan de slag wilt met verduurzamen, dan begeleidt jouw adviseur je ook bij het aanvragen van offertes en het beoordelen daarvan.

- Module Financieringsbegeleiding
Kies je ervoor om ook deze module toe te voegen, dan adviseert jouw persoonlijke adviseur je bij de keuze voor de optimale financiering van de verduurzaming van jouw woning. De adviseur bekijkt en bespreekt samen met jou alle mogelijkheden, zoals lenen, een extra hypotheek, inbrengen van je eigen spaargeld en mogelijke subsidies. Ook hier volgt een advies op maat op.

- Module Lening/Abonnement
Deze module geeft je de mogelijkheid om de financiering voor de investering  van de verduurzaming van jouw woning via EBAB te laten lopen. Met deze module heb je een all-in abonnement en is alles prima geregeld.

- Module Service, garantie en onderhoud
Aan jouw adviesmodule kun je ook deze module toevoegen. De module geeft je zolang je abonnement loopt service, garantie en onderhoud op alle installaties en materialen die je hebt aangeschaft naar aanleiding van het advies. Een belangrijk stuk zekerheid voor jou en je woning!

ONZE GARANTIE: Zolang als het abonnement loopt, garanderen wij dat alles goed functioneert, zodat je zeker weet dat jouw energierekening zo laag blijft. Ook doen we het nodige onderhoud.

Wat kost EBAB?

Gemeente Molenlanden neemt 75% van de advies- en begeleidingskosten (met een maximum van € 800) voor haar rekening. Om een EBAB af te sluiten bedragen de kosten voor de aanvrager: €215,- voor alleen de adviesmodule en als je meer modules gaat gebruiken dan kunnen de kosten oplopen tot € 1.100,- voor het abonnement waarbij je compleet ontzorgt wordt. Voor €150,- extra kun je een brede subsidiescan laten uitvoeren op de door jou gekozen energiebesparende maatregelen. Zowel de advies- en begeleidingskosten, als de kosten voor de subsidiescan kunnen eventueel worden opgenomen in het abonnement als je het complete pakket afneemt. 

De abonnementskosten per maand worden berekend op basis van de benodigde duurzaamheidsinvesteringen, met als doel dat de abonnement- en energiekosten niet hoger zijn dan je energierekening nu. Omdat iedere woning anders is verschilt dit per deelnemer (en woning).

De looptijd van een abonnement is tussen de 10 en 20 jaar, afhankelijk van de benodigde investeringen. Veel mensen kiezen voor een looptijd van 15 jaar.

Wat kun je verwachten?

Een EBAB is maatwerk en niet elke woning is geschikt voor een EBAB. Het EBAB is geschikt voor jou als je eigenaar bent van een woning met energielabel C t/m G (of vergelijkbaar isolatieniveau). Bij het aangaan van een abonnement (financiering) geldt dat je verduurzamingsplannen 7500 euro of meer dienen te bedragen. Ook woningen met een energielabel A en B mogen meedoen, bij deze al goed geïsoleerde woningen is de verwachting dat de maandlasten iets zullen stijgen, maar je wordt nog steeds van a tot z geholpen. 

Het start met een eerste intakegesprek en dat is gratis en geeft je meteen meer duidelijkheid. Als je interesse hebt en meer wilt weten, dan kun je je aanmelden. Klik hier

We bellen je dan snel voor een telefonische afspraak waarin we alle mogelijkheden en onmogelijkheden bespreken. We kijken samen naar je verbruik en wat er wel of niet kan in jouw woning. Als we samen besluiten het traject in te gaan, maken we een afspraak om bij jou thuis verder de mogelijkheden te bepalen en bespreken.

Thuisbezoek
De adviseur komt bij jou thuis en bekijkt welke bouwkundige of installatietechnische verbeteringen mogelijk zijn. Daarvan krijg je een rapport met ook een inschatting van de kosten en de besparingen die je kunt verwachten. Je krijgt dan ook duidelijkheid of het mogelijk is om voor gelijke of minder maandlasten je woning te verduurzamen.

Keuze voor modules
Samen met jouw adviseur bepaal je of, en welke modules voor jou interessant zijn. De kosten en besparingen bepalen, samen met je financieringsmogelijkheden, welke modules voor jouw situatie geschikt zijn.

Afhankelijk van jouw keuze, ga je verder met:

Begeleiding
Je adviseur helpt je bij het kiezen van de voor jouw woning optimale verbeteringen en bij het aanvragen van offertes. Samen beoordelen jullie de offertes en maak je een keuze voor wie het werk gaat doen. Daarnaast kan je hulp krijgen bij de financiering en bij het aanvragen van subsidies.

Uitvoering
Je adviseur controleert de volledigheid en kwaliteit van de geleverde diensten.

Service, garantie en onderhoud
Zolang je abonnement loopt en je gekozen hebt voor deze module, geniet je zorgeloos van alle verbeteringen in je woning. Service, garantie en onderhoud zijn goed geregeld en worden gecontroleerd door je adviseur.

Checklist voor deelname

☑ Ik ben 18 jaar of ouder
☑ Ik heb een eigen woning en bewoon deze, in de gemeente Molenlanden
☑ Ik wil mijn woning binnen ongeveer een jaar verder gaan verduurzamen
☑ (Indien je een financiering gaat afnemen:) Ik ben bereid een minimuminvestering van € 7.500 af te nemen en in dat geval een BKR-krediettoets te doorlopen indien mijn financieringsoptie dit vraagt.

Door op de aanmeldknop hieronder te klikken wordt u doorgeleid naar de aanmeldpagina van onze uitvoerende partner de WoonWijzerWinkel Rivierenland. Klik op onderstaande link voor een vrijblijvende afspraak met de verduurzamingsexpert!

Aanmelden voor het EnergieBesparingsABonnement >

Voor algemene vragen over het Energiebesparingsabonnement kunt u contact opnemen met Ronald van Oosterbos via 06 46 88 45 47