Duurzaamheidsprijs Molenlanden 2024

We zijn trots op onze gemeente Molenlanden in het groene hart van de Alblasserwaard. Veenweiden, plassen, eindeloos lange sloten, koeien en molens vormen het beeld van een eeuwenoud landschap. Het is er fijn wonen, werken en recreƫren, al dit moois willen we behouden voor de generaties na ons.

Daarom belonen we goede, inspirerende voorbeelden. Om zo ook anderen weer enthousiast te maken. Dat doen we met de duurzaamheidsprijs. Tot 1 oktober kunnen inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers, voorbeelden indienen die Molenlanden duurzamer hebben gemaakt. Zij maken hiermee, naast eeuwige roem, kans op een geldbedrag van 1000 euro.

Jury en het reglement Duurzaamheidsprijs Molenlanden 2024

De inzendingen voor de duurzaamheidsprijs worden door de jury, bestaande uit de wethouder Duurzaamheid Jan Lock en drie enthousiaste, zowel jonge als meer ervaren personen, op het gebied van duurzaamheid, beoordeeld. 

Na beraadslaging maakt de jury drie nominaties bekend. De inwoners van de gemeente Molenlanden beslissen door digitaal te stemmen wie de uiteindelijke winnaar wordt.

De jury beoordeelt de inzendingen o.a. het effect op mens, dier en milieu, niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Klik hieronder voor het volledige Reglement Duurzaamheidsprijs Molenlanden 2024.

Hoe werkt het?

Aanmelden Meld je aan via onderstaande link.

Wat te doen? Na aanmelding ontvang je binnen 1 week een bevestiging met bijbehorende stukken voor deelname aan de duurzaamheidsprijs Molenlanden 2024.  We vragen je om op het vragenformulier een goede beschrijving te geven van jouw duurzame voorbeeld. Deze mag je ondersteunen met foto's of andere bijlagen. De inschrijftermijn sluit op 1 oktober 2024. 

Bekendmaken nominaties en stemmen inwoners Molenlanden

Publicatie nominaties Op vrijdag 1 november maakt de jury drie nominaties bekend en worden deze gepubliceerd op de website van de gemeente Molenlanden. 

Stemmen inwoners Tot zondag 1 december kunnen de inwoners van Molenlanden stemmen op hun favoriete, inspirerende voorbeeld. Degene met de meeste stemmen wordt de winnaar. 

Feestelijke bekendmaking Uiteraard laten we de uitkomst hiervan niet onopgemerkt voorbijgaan, in december volgt een feestelijke bekendmaking van de winnaar.

Reglement Duurzaamheidsprijs Molenlanden 2024

IJzersterk voor het goede werk in Giessenburg  een initiatief gedragen door vrijwilligers uit de Hervormde en Gereformeerde Kerk. Verzameling van oude metalen om een bijdrage te leveren aan de scheiding van afval. De opbrengst van het ingeleverde metaal wordt besteed aan goede doelen.

De pluktuin in Nieuw Lekkerland  een bloemenpluktuin waarin tijdens het plukseizoen zelf bloemen geplukt kunnen worden. Lokale bloemen, goed voor jezelf en je omgeving.

Winnaars Duurzaamheidsprijs Molenlanden 2021
Winnaars Duurzaamheidsprijs Molenlanden 2021

Plantje hier, plantje daar, wij krijgen het voor elkaar!  groep 8 van de Groen van Prinstererschool in Oud-Alblas met leuke groene ideeen voor het vernieuwen van hun schooltuin. 

Leaf it, de zelfvoorzienende plantenbak  een bloembak die met minimaal onderhoud de planten voorziet van water. Door een ingebouwde watertank op zonne-energie.

Ruilen bij Rosita!  een ruilwinkel gerund door vrijwilligers in Giessenburg. Je kunt hier (kinder)kleding, schoenen, spellen, boeken en nog veel meer ruilen. Elke zaterdagmorgen geopend. 

Winnaars Duurzaamheidsprijs 2022
Winnaars Duurzaamheidsprijs 2022